BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Cumhuriyet Dönemi Kadınları - Kâğıttan Giysiler

Cumhuriyet Dönemi Kadınları Kâğıttan Giysiler Sergisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına adanmış bir anma ve keşif çalışmasıdır. Cumhuriyet dönemi kadınlarından ilham alınarak tasarlanan kâğıttan elbiseler, onların günümüzde yaşasalardı nasıl birer figür olacakları sorusunu cevaplamak amacıyla ortaya çıkmıştır.

Sergi, geçmişte iz bırakan kadınların karakteristik özelliklerini günümüz tasarım anlayışıyla birleştirmeyi amaçlamış ve seçilen tasarımlarla, o dönemin cesaretini, özgürlük arayışını ve modernleşme çabasını günümüz modasına yansıtarak bir köprü kurmuştur. Kâğıdın kırılganlığı, kadınların geçmişteki mücadeleleri, güçlü ve dirençli duruşlarıyla bir araya gelmiştir.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Tasarım Geliştirme dersi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Dönemi Kadınları – Kâğıttan Giysiler” sergisi 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında GSTMF Binası B Blok 2. Katta bulunan Moda Sokağında ziyarete sunulmuştur. Üniversitemiz öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından beğeni toplayan sergi, üniversite dışından ziyaretçiler tarafından da ilgi ve merakla karşılanmıştır.

Katılımcı Öğrenciler
Amine Zehra SÖZGEN