Troia Festivali Afiş Yarışmasının Birincisi Fakültemizden

Çanakkale Belediyesi tarafından 9-13 Ağustos 2022 tarihleri arasında 59.su düzenlenecek olan Uluslararası Troia Festivali’nin duyurularında kullanılacak afişi belirlemek üzere Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü ve Çanakkale Tübingen Troia Vakfı işbirliği ile düzenlenen ve Türkiye'nin en prestijli grafik tasarım yarışmalarından biri olan “Troia Festivali Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması”nda Görsel İletişim Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Elif Berfu Genç, birincilik derecesinin ve 10.000 TL para ödülünün sahibi olarak, festival konuğu olma ve konaklama hakkı da kazandı.

Türkiye’de grafik tasarım / görsel iletişim tasarımı eğitimi alan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve derece alabilme hayalini kurduğu bu yarışmada birinci olan Elif Berfu Genç, patates baskı tekniğinden faydalandığı tasarımını şu sözlerle anlattı:

“At nalları, güvercin ayakları (aynı zamanda zeytin dalı), yetişkin ve çocuk elleri… Hepsi festivalde yerini aldı, bir konuda birlik oldu: Barış.”

Canlı, enerji ve neşe veren renklerin hakim olduğu afişte çocuksu bir coşku göze çarparken, görsel üslubuyla antik dönemden kalma, mağara ve duvarlarda rastlanılan el baskısı tekniğini anımsatarak Troia tarihi ve mitoloji ile görsel anlamda bir bağ da kurmakta.