Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Defilesi

Her yıl ilgi ve beğeni ile izlenen ve bir sonraki senenin merakla beklendiği bir etkinliğe dönüşen Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Mezuniyet Defilesi 12 Mayıs 2022 günü, saat 13:30’ da Bağlıca Kampüsü, İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda izleyiciler ile buluştu.

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal’ın da katılımları ve konuşmaları ile zenginleşen defilede sergilenen 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet koleksiyonunda “Biyomimesis: Doğadan Esinlenilen Tasarımlar” mezun adayı öğrencilere ilham kaynağı oldu. Öğrencilerin ve modellerin sahne şovlarıyla zenginleşen gösteri büyük alkış topladı.

Defilenin ardından Galeri Başkent Sergi Salonu’nda açılan öğrencilerin geçirdiği eğitim sürecine retrospektif bir bakış niteliğinde kurgulanan yıl sonu öğrenci karma sergisi gezildi.

Her sene geleneksel hale gelen mezuniyet defilesinde mezunlar, davetli bulunan sektörün ileri gelen girişimcileri ile tanışma ve dört yıl boyunca emekle oluşturdukları eğitim-öğretim çıktılarını sektöre, ailelerine ve kamuoyuna sunma fırsatı yakaladılar.

Başkent Üniversitesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü sektöre kazandırdığı mezunları ve Ankara Moda Tasarımı camiasında yarattığı dinamik hava ile moda endüstrisinin Ankara’ya bakış açısını değiştirmeyi amaçlayan bir kurum olarak faaliyetlerine devam etmektedir.