Yükleniyor
image

Aşçılık Programı
nbeyter[at]baskent.edu.tr
0312 246 66 66 1008

  • Doktora, (2008), Ankara Ünıversıtesı, Gıda Mühendisliği

  • Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
    1  Antik Zeugma Kenti Seramik Kap Örnekleri Kullanılarak Yapılan Roma Yemeği ve Duyusal Analizleri , JOTAGS, 11(1), 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    2   Culinary Culture and Special Day Meals of Elazig, Art/icle, 2(2), 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    3  Covid-19 dan Sonra Gıda Güvenliği Açısından Yeme İçme Ünitelerinde Alınan Önlemlerdeki Değişiklikler (Changes in the Measures Taken in Food and Beverage Units for Food Safety After Covid-19), JOTAGS, 9(0), 2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    4   DENİZ ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ VE GASTRONOMİDEKİ YERİ, ABUIJSS, 1(2), 2020

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    5  Yöresel Ürünlerde Anlam Karmaşasının Giderilmesi: "Kuymak" ve "Muhlama" Örneği (Clearing the Lexical Confusion in Local Products: 'Kuymak and 'Muhlama as Specific Examples), JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 8(0), 2020

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr. Gör. Esra Zıvalı Bilgin, Öğr. Gör. Tuğba Beyazkaya
    6   Cloud Stabilization of Naturally Cloudy Apple Juices by Heat Treatments, Fruit Processing, 10(7), 2000

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Ahmet Yemenicioğlu, Bekir Cemeroğlu
    1  Konya Tirit Yemeğinde Dekonstrüksiyon Tekniği Kullanılarak Ürün Geliştirme Ve Duyusal Analiz Çalışması, 7th International Gastronomy Tourism Studies Congress IGTSC2023 (UGTAK23), 28.09.2023

    Araş. Gör. Ayşenur Erten, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    2  Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, IV. Uluslararas1 Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu , 08.06.2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    3  MOLEKÜLER GASTRONOMİ TEKNİKLERİ KULLANARAK YÖRESEL ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI: TÜRK KAHVELİ SÜT HELVASI ÜRETİMİ , TOROS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ULUSAL KAHVE SEMPOZYUMU , 03.01.2023

    Mehmet Berkay Yüceer, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    4  Gastronomik Ürün Geliştirme Kapsamında Yöresel Peynirlerin Bilinirliğinin ve Tüketilebilirliğinin Artırılması: Karaburun Kopanisti Peyniri , 3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD22) , 28.09.2022

    Melih Uysal, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Arda Er
    5  Türkiye'de Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitiminin Değerlendirilmesi (Evaluatıon of Undergraduate Gastronomy Educatıon in Turkey), IV. İnternational Gastronomy Tourism Studies Congress, 19.09.2019

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter

    Yazarlık Bilgileri

    1  Temel Pastacılık, İlk Baskı, Akademisyen Yayınları, 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    2  Sosyal Ve Beşeri Bilimlerde Teori ve Araştırmalar, İlk Baskı, Gece Kitaplığı, 2020

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Özge Yıldırım Gürses

    Kitap Bölümü Bilgileri

    3  Products Developed in Gastronomy and Their Potential for Use of Food and Beverage Businesses, In:Current Trends and Practices in Tourism, 123-136, 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    4  Studies to Reduce Food Loss in Tourism, In:Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, 485-500, 2021

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Araş.Gör. Esra Kanoğlu
    5  Glütensiz Beslenme İçin Geleneksel Bir Ürün: Tarhana, In:Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori ve Araştırmalar Cilt 1, 129-144, 2020

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil
    6  Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yönelik Alternatif Bir Gıda Önerisi: Kaz Pastırması, In:SOSYAL VE BEŞERİ BİLİBLERDE TEORİ VE ARAŞTIRMALAR CİLT2, 475-502, 2020

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    aaa
    1 Akdeniz Havzasındaki İstilacı Türlerden Aslan Balığı ile Mücadele Kapsamında Aslan Balığının Gastronomik Değerinin İncelenmesi ve Ürün Geliştirmeye Yönelik Bir Araştırma , Ar-Ge, Araştırmacı, 05.05.2023

    Prof. Dr. İsmail Tokmak, Prof. Dr. Hakan Turgut, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Tayfun Işık
    2 Coğrafi İşaretli Meyvelerin Liyofilize Edilerek Meyve Aromalı Türk Kahvesi Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması , Ar-Ge, Danışman, 14.04.2023

    Selman Akan, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    3 Mutfakta Üretimde Oluşan Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi Üzerine Deneysel Bir Çalışma: Atıklardan Ürün Geliştirilmesi, Ar-Ge, Danışman, 14.04.2023

    İrem Bedir, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    4 Aquafaba karnıyarık otu tohumu tozu ve Lactiplantibacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, Ar-Ge, Araştırmacı, 14.03.2023

    Işınay Yüzay, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    5 Aquafaba, karnıyarın otu tohumu tozu ve Lactobacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu, ve Kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mik, Ar-Ge, Araştırmacı, 15.12.2022

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Işınay Ebru Yüzay, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    Woman in Gastronomy
    Diğer
    Ankara B.U.
    Atatürk'ün Sofrası
    Diğer
    Ankara B.U.
    BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ
    GASTRONOMİDE ÜRÜN GELİŞTİRME VE DUYUSAL ANALİZ
    GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
    GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ
    GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN
    GIDA İŞLEME TEKNİKLERİ
    GIDA KATKI MADDELERİ
    GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ
    TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ