Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezuniyet Defilesi ve Öğrenci Çalışmaları Sergisi

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 18 Mayıs 2017 tarihinde Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü İhsan Doğramacı Konferans salonunda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezunlarının defilesi ve yılsonu öğrenci çalışmaları sergisini izleyenlerin beğenisine sunmuştur.

Dört yıllık bir birikim ve çabanın ürünleri ile öğrencilerimiz hem fakültemizin, hem üniversitemizin hem de ailelerinin gurur kaynağı olmuştur.

2017-2018 moda trendleri kültürleri konu edinmiştir. Bu bağlamda festivaller, ritüeller ve karnavallar tasarımlarda öne çıkmıştır. Defilede, 17 öğrencinin,  toplam 56 giysiden oluşan koleksiyonları sunulmuştur. Genç tasarımcılarımız, koleksiyonlarını gelecek yılın trend öngörüleri ile destekleyerek güncel giysi tasarımları olarak yorumlamışlardır. Defile on iki profesyonel modelin ve bir koreografın desteği ile sunulmuştur.

Sektörün ileri gelen temsilcileri, diğer üniversitelerin ilgili bölümlerinin öğrenci ve öğretim elemanları, bölüm ile ilgili aday öğrenci kapsamındaki lise ve dengi okullardan gelen öğrenciler ve Başkent Üniversitesi akademik, idari personeli ve öğrencileri tarafından izlenen defile oldukça fazla beğeni toplamıştır.