*BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN Ders Kayıt İşlemleri Bilgilendirmesi

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ

1. SINIF (YENİ KAZANAN) ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DERS KAYIT BİLGİLENDİRMESİ

Değerli öğrencilerimiz, Başkent Üniversitesi’ne ve bölümümüze hoş geldiniz.

Üniversite yaşamının önemli bir rutini olan ve her dönem yapmanız gereken, bu yıl ilk kez yapacağınız ders kayıt işlemleriniz ile ilgili küçük bir bilgilendirme yapmak istiyoruz.

Ders kaydınızı online olarak yapabildiğiniz için, özellikle de içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde okula gelip danışmanlarınızla yüz yüze iletişime geçmenize gerek yoktur. Danışmanlarınıza e-posta yoluyla veya dahili numaraları üzerinden telefon yoluyla ulaşabilirsiniz.

Kısaca BUOBS olarak adlandırdığımız Başkent Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://angora.baskent.edu.tr/buobs/ adresinden girerek ders kayıt sekmesi altında ders seçimlerinizi yapabilirsiniz. BUOBS’a öğrenci numaranız ve kayıt sırasında size verilmiş olan şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün birinci sınıf müfredatında bulunan aşağıdaki dersleri seçerek kaydınızı onaylamanız gerekmektedir.

BTU100  BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI

GSBHSH  SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM

ORY100  ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ

ENG125  İNGİLİZCE I/ Şube: 14-15-16-17 (Bölümünüze açık yazan dersler)

GİT101  İLETİŞİM BİLİMİNE GİRİŞ/ Prof. Dr. Hale Künüçen

GİT103  SAYISAL ORTAMDA TASARIM I/ Doç. Dr. F. Soner Mazlum

GİT105  GÖRSEL İLETİŞİME GİRİŞ/ Doç. Dr. Özge Mazlum

GİT107  UYGARLIK TARİHİ VE TASARIM/ Prof. Dr. Billur Tekkök Karaöz

GİT109  TEMEL TASARIM STÜDYOSU I/ Doç. Dr. Özge Mazlum

TÜRK101  TÜRK DİLİ I/ Şube: 12-13-14

BTU 100 kodlu Bilgisayar Okuryazarlığı dersi ile Seçmeli Güzel Sanatlar/İlk Yardım derslerin mezun olmadan önce alınması gerekmektedir. Fakat Seçmeli Güzel Sanatlar/İlk Yardım dersleri için mezun durumunda olan öğrencilere öncelik verildiğinden mezun durumunda olmayan öğrenciler tarafından alınmaması tavsiye edilmektedir. Yani istediğiniz güzel sanatlar dersi için kontenjan bulamamanız durumunda önümüzdeki yıllarda da bu dersi alabilirsiniz.

Ders kaydını bitirdikten sonra ve değişiklik yapmayacağınıza emin olduktan sonra ders kaydımı tamamladım ve onaylıyorum butonuna tıklayıp ders kayıt onayınızı verebilirsiniz.

Ders Kayıt işlemleri için linkteki videoyu de izleyerek bilgi alabilirsiniz: DERS KAYIT BİLGİLENDİRME VİDEOSU