Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezuniyet Defilesi Gazete Haberleri

Her yıl ilgi ve beğeni ile izlenen ve bir sonraki senenin merakla beklendiği bir etkinliğe dönüşen Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü mezuniyet defilesi 30 Nisan 2019 günü, saat 13:30’ da  Bağlıca Kampüsü, İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda izleyicilerle buluştu.

Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Haberal ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Tepecik’in açılış konuşmalarını yaptığı defileyi sektörün ileri gelen temsilcileri, moda tasarımcıları, basın mensupları, üniversitemizin öğretim elemanları ve öğrencileri  ile mezun öğrencilerin aileleri büyük bir beğeni ile izlemişlerdir.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet koleksiyonunda “ Dünya Sanat Akımları  ve Moda Trendleri” mezun adayı öğrencilere ilham kaynağı olmuştur.

Defilenin ardından Galeri Başkent Sergi Salonu’nda açılan yıl sonu öğrenci karma sergisi, öğrencilerin geçirdiği eğitim sürecine  retrospektif bir bakış niteliğinde kurgulanmıştır.

Her sene geleneksel hale gelen mezuniyet defilesinde mezunlar davetli bulunan sektörün ileri gelen girişimcileri ile tanışma ve dört yıl boyunca emek emek oluşturdukları eğitim-öğretim çıktılarını sektöre, ailelerine ve kamuoyuna sunma fırsatı yakalamışlardır.