Ulus Modern Kültür ve Sanat Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışmasında Ödül

Başkent’in tarihi merkezi Ulus’ta yer alan ve 2003 yılında geçirdiği yangının ardından yıkılmış olan Modern Çarşı'nın buluduğu konuma, “Kültür ve Sanat Merkezi” tasarlanması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ulus Modern Kültür ve Sanat Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması" ilan edilmiştir. Serbest, ulusal ve tek kademeli olarak düzenlenen bu yarışmaya, Türkiye genelinde 59 proje katılım göstermiş, 14-17 Ağustos 2021 tarihlerinde değerlendirmeler yapılmış ve ödül, mansiyon ve satın alma grubuna girecek projeler belirlenmiştir.

İlan edilen yarışma sonuçlarına göre Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Selena Ayhan Koçyiğit’in yer aldığı ekip, ULUSMODERN I Kapsayıcı, Çoğulcu ve Demokratik Bir Kentsel Odak isimli proje önerisiyle, yarışmada 2. Mansiyon Ödülü'ne layık görülmüştür.

Sevgili Elif Hocamızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Yarışma detalarına https://yarismayla.ankara.bel.tr/yarismadetay/11linkinden ulaşabilirsiniz.