BAŞKENT ÜNIVERSİTESİ

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü

PORTFOLYO DOSYASI HAZIRLIK VE TESLİM SÜRECİ

PORTFOLYO HAZIRLAMA İLE İLGİLİ TALİMATLAR
Hazırlamanızı istediğimiz portfolyo içerisinde sizin kendinize ait orijinal çizimleriniz yer alacaktır. Sizlere bir senaryo verilmekte ve bu senaryo için aşağıda detayları verilen  kıyafetleri çizmeniz istenmektedir.
Sizlere verilen senaryo için tarafımızdan hazırlanmış olan ve size tasarımlarınızda yardımcı olacağını düşündüğümüz dört adet Hikaye Panosu (Tema), (Story  Board) da verilmektedir. Bu Hikaye Panolarını inceleyiniz.
Portfolyonuzda sizden istenen çizimleri ayrı ayrı A3 boyutunda ( 29,5cm -42cm) resim kağıtlarına çiziniz.
Çizimleriniz, moda illustrasyonları şeklinde ön ve arka görünümleri ile ifade edilmelidir.
Varsa, tasarımlarınızla ilgili teknik detayları çizimlerinize ekleyiniz.
Senaryo için yaptığınız tasarım çizimleriniz renkli olmalıdır. Boya türü seçimi size bırakılmıştır.

PORTFOLYO SENARYOSU
Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Temmuz ayında Tatil Turu’na gidecek olan bir kadın için  6 parça giysi ve aksesuarlarını tasarlayınız. Giysiler birbiri ile kombine edilebilmelidir.
GİYSİLER :
A ) Bir adet Pantolon
B ) Bir adet Ceket
C ) İki adet Bluz
D ) Bir adet  Eşofman Takım
E )  Aksesuarlar
Not: Yukarıda verilmiş her bir harf için ayrı A3 boyutunda resim kağıdına çizim yapınız.

Senaryo için hazırlanmış Hikaye Panoları için tıklayınız: (TEMA 1 -2 -3 -4)

Portfolyo  dosyanızda senaryo için yaptığınız tasarımlar dışında aşağıdaki çizimleri de eklemeniz gerekmektedir.